Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånet kan ha samband med andra brott

/
  • Time-butiken på Bruksgatan i Hofors rånades i onsdags kväll. Ägarinnan Anne Persson stod ensam i butiken när rånarna riktade ett gevär mot henne.

Polisen har ännu inte gjort några gripanden i samband med rånet mot Time i Hofors. I dag hörde man flera av kunderna som handlat på närbutiken under onsdagskvällen.
– Men vi är intresserade av att komma i kontakt med ännu fler som kan ha sett något, säger kommisarie Lennart Styrman, chef för länspolisens grova brottsrotel.

Annons

Polisen har även genomfört en teknisk undersökning på platsen och kunnat säkra vissa spår, berättar Lennart Styrman. Vilken typ av spår det handlar om vill han dock inte gå in på.

De två rånarna försvann på en flerfärgad crossmotorcykel. De ska, enligt vittnesuppgifter, vara mellan 18 och 24 år, den ene lite längre än den andra.

Polisen har tagit med även det inbrott som Time-butiken råkade ut för i förra veckan i sin utredning, och också inbrotten i södra Dalarna och Torsåker som inträffade ungefär samtidigt.

– Vi kopplar även ihop rånet med en viss annan brottslighet i Hofors, säger Lennart Styrman.

När ett bostadshus besköts för ungefär en månad sedan skedde skottlossningen från en motorcykel.

– Men om den var av crosstyp är okänt.

Under gårdagen besökte även Handels ombudsman Pål-Erik Jensen Time-butiken för att hjälpa ägarinnan Anne Persson att skriva en rånrapport till fackförbundet.

– Vi vill nu helst att man undviker ensamjobb på kvällarna när rånrisken är som störst. Men där svårt för små butiker. Låst dörr där man bara släpper in stamgäster kan vara ett alternativ, säger han.

I Gävleborgs län sker ungefär sex–sju butiksrån varje år. I hela landet sker ungefär tio om dagen, främst i storstäderna.

Mer läsning

Annons