Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättspsykiatrisk undersökning av 20-åringen

/

Den huvudåtalade 20-åringen är skyldig. Men han ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Det innebär att domen om Hoforsmordet inte kommer förrän i augusti.

Annons

Gävle tingsrätt meddelade i dag flera beslut efter den avslutade rättegången.

Man kommer fram till att det finns övertygande bevisning att 20-åringen har begått gärningen. Både han och den 20-åriga flickvännen ska bli kvar i häktet i avvaktan på dom.

Den huvudåtalade 20-åringen ska dessutom genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning som ska visa om han lider av en allvarlig psykisk störning som gör att han ska dömas till rättspsykiatrisk vård i stället för fängelse. Undersökningen ska också klargöra om det finns grund för en så kallad särskild utskrivningsprövning. En sådan innebär att alla permissioner prövas noggrant, av bland annat en åklagare. Även innan vården avslutas ska en noggrann prövning ske.

Den 20-åriga kvinnan ska genomgå en så kallad liten läkarundersökning, för att rätten ska få ett bättre underlag om hennes personliga och sociala förhållanden.

Den tredje åtalade släpptes på fri fot redan under måndagen.

Dom mot alla tre kommer att avkunnas efter den rättspsykiatriska undersökningen. Domen beräknas komma i början eller mitten av augusti.

Mer läsning

Annons