Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säger nej till rivning – för andra gången

/

Nej, tjänstemännen har inte ändrat sig om 50-talshuset på Hantverkargatan.

Återigen säger de nej till att riva det och ännu en gång har politikerna i miljö- och byggnadsnämnden ärendet på bordet till veckan.

Annons

Vid det senaste mötet valde politikerna att skjuta upp det känsliga beslutet om rivning eller inte av 50-talshuset på Hantverkargatan 11 som Hoforshus av ekonomiska skäl vill jämna med marken.

Det framkom då tydligt att en majoritet med S, V och Mp var överens om att huset borde få rivas men de behövde mer betänketid för att ta det beslutet.

På onsdag är ärendet uppe igen och i förslaget till beslut som tjänstemännen, en byggnadsinspektör och miljö-och byggchefen, lagt fram vill de inte bevilja rivningslov. Argumenten är desamma som tidigare eftersom fastigheten har ett högt konstnärligt värde och det bidrar till en levande stadsbild i centrala Hofors.

Så här svarar de bland annat på Hoforshus begäran; ”De ekonomiska argumenten är tunga, men kan inte vara dominerande för om kulturhistoriskt värdefulla byggnader ska bevaras eller inte då byggnader med värden generellt då inte kan bevaras i kommunen, vilket vore tragiskt”.

Även antikvarier på länsmuseet och länsstyrelsen vill att huset får stå kvar.

Mer läsning

Annons