Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde Bodåsfastighet sex dagar efter stämning

/

Bodåsfastigheterna har sålts ett par gånger sedan de senaste åren, mellan företag som har kopplingar till varandra.

Annons

Läs mer: Hyresbostäderna i Bodås – det har hänt

Bodåsfastighetens ägare, Infoinvest i Nacka AB, är i tingsrättstvist med Statshypotek AB som kräver 690 212 kronor plus ränta, som i maj var 105 926 kronor. Sex dagar efter att stämningsansökan lämnades in till tingsrätten såldes Malmgårdsvägen 3A­–F, som banken har panträtt i, för 400 000 kronor.

Köpare var Nyhyttan Real AB. Sedan tidigare äger företaget fastigheten på Högalidsvägen 4.

Företaget är moderbolag enligt Infoinvest i Nacka AB:s årsredovisning. Enligt infotorg finns ingen koncerntillhörighet, men det är samma personer som suttit i styrelsen för båda företagen.

Läs mer: Hyresgäster får bo kvar i Bodås efter exekutiv auktion

Nu har styrelserna i båda bolagen hoppat av. I Nyhyttan Real AB:s styrelse finns sedan februari en person med adress i Ghana, en i Lettland och en i Sverige. De två förstnämnda är sedan april styrelseledamöter även i Infoinvest i Nacka AB.

De tre nya ledamöterna har kopplingar till Anthony Norman, ledamot i Högalid fastigheter AB som ägde Bodåsfastigheten när den tvångsförvaltades. De är ledamöter i Granitporten AB:s team, och Anthony Norman presenteras på företagets hemsida om en del av "our team".

Läs mer: Förfallna husen i Bodås har fått ny ägare

Infoinvest i Nacka AB hade möjlighet att lämna in ett yttrande till stämningsansökan senast 5 oktober. Något sådant har inte kommit till tingsrätten i Gävle.

Läs mer: Skandalhusen i Bodås säljs på exekutiv auktion

Dom väntas inom några veckor.

Mer läsning

Annons