Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD får ingen makt i Hofors

/
  • Sverigedemokraterna hamnar utanför. Stefan Lindström får, trots sin plats i kommunfullmäktige i Hofors, ingen mer makt i kommunen sedan både de rödgröna och Allians Hofors väljer att inte samarbeta med partiet.

Sverigedemokraterna blir utan makt i Hofors. Nu väljer även Allians Hofors att stänga ute partiet från nämnder och styrelser i kommunen.

Annons

Allians Hofors väljer att stänga ute Sverigedemokraterna, SD, från maktens korridorer i Hofors genom att samarbeta med Folkhemmet. I och med det beslutet blir Sverigedemokraterna helt utan platser i nämnder och styrelser.

– Vi har ingen ambition att stänga ute dem. Men vi har en naturlig samverkan mellan Allianspartierna och Folkhemmet redan. Vi måste kunna få en så bra samverkan som möjligt, säger Hans Backman (FP).

Behöver inte SD

De rödgröna, med Socialdemokraterna som största parti, har sedan tidigare meddelat att de inte behöver SD för att få tillräckliga platser i nämnderna, och har därför valt att låta SD stå utanför.

I och med de olika blockens samarbete har Sverigedemokraterna bara sina två platser i kommunfullmäktige att tillhandahålla. Stefan Lindström, Sverigedemokraternas man i Hofors, är inte förvånad över de andra partiernas samarbetsval.

– Det ser lika ut i nästan alla kommuner i landet. Vi stängs ute överallt, säger han.

Han är medveten om att partiet kommer att få det svårt att påverka politiken i Hofors utan några platser i nämnderna. Men han tar det med ro.

– Vi får bita i det sura äpplet och fortsätta att stånga på, och sikta in oss mot 2014 med en valkampanj redan nu, säger han. Johanna Nyman

Mer läsning

Annons