Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simklubb utan bassäng

/
  • Renoveringsbekymmer. Renoveringen av bassängen i Hofors har skapat en hel del bekymmer för Hoforsklubben Sim77. I maj samlades flera av föreningens aktiva och ledare vid fullmäktigesammanträdet för att visa sin oro över att rusten hade försenats. Nu är klubbens ordförande Leif Bång, längst till vänster på bilden, besviken över att Parkbadet vill ha betalt för både bassänghyra och entréavgifter om klubben ska träna där. ”Det har vi inte råd med, så nu får de yngsta vara utan träningsbassäng till Hoforshallen öppnar om någon månad” säger Bång.

Hoforsklubben Sim77:s allra yngsta simmare står utan träningsbassäng.

Anledningen – den egna hallen renoveras och att hyra Parkbadet blir för dyrt.

Annons

– Parkbadet vill ha betalt för både bassänghyra och entréavgifter för barn, föräldrar och tränare, säger klubbens ordförande Leif Bång.

Bassängen i Hofors tömdes på vatten redan 30 april och sedan dess har de lite äldre ungdomarna åkt till bland annat Horndal. Men för de allra minsta är den bassängen för djup och därför ville föreningen åka med sina yngsta simmare till Parkbadet för att träna en gång i veckan.

Men när ordförande, Leif Bång, fick en prislapp på vad det skulle kosta att hyra halva övningsbassängen på Parkbadet tio lördagar framöver fick han en chock. Förutom bassänghyran på 480 kronor i timmen måste föreningen betala entréavgift för alla barn, ledare och föräldrar.

914 kronor per barn

– Om tio barn ska träna med två ledare skulle det kosta 914 kronor, per barn, för dessa tio tillfällen. Det är dubbelt så mycket som barnen betalar i terminsavgift, säger Leif Bång besviket.

När han kontaktade Parkbadet angående entréavgifterna fick han till svar att ”alla som besöker Parkbadet löser entré, oavsett om man tränar, badar, sitter på kanten, är förälder, tränare eller ledsagare”. Däremot kunde föreningen få en ”boka-fler-tillfällen-samtidigt-rabatt” på 20 procent.

– Men det blir alldeles för dyrt ändå. Vi kan ju inte kräva av de allra minsta att de ska betala nästan 1 000 kronor till för att få träna tio gånger, säger en besviken ordförande.

Hur gör ni nu?

– Vi kommer inte att åka till Parkbadet. De yngsta får vänta till bassängen i Hofors öppnar i december igen.

Betalade bara bassänghyra

Leif Bång berättar att när Parkbadet renoverades tränade simmarna i Sandvikens Sim och Hoppklubb i Hoforshallen och på Fjärran Höjder i Gävle. Då betalade Sandvikenklubben bara bassänghyra.

– Då var det aldrig frågan om att betala entréavgifter så vi blir ju besvikna nu när vi måste göra det, säger Leif Bång.

Arbetarbladet har både via telefon och via mejl förgäves sökt Parkbadets säljare, som förmedlat hyreserbjudandet till Sim77.

Mer läsning

Annons