Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siv berättar om rånet: ”Går som på tå hela tiden”

/
  • VILL SPRIDA SIN BERÄTTELSE. ”Jag tycker folk ska få veta hur det är att vara med om något sånt här. Det är ett trauma som ingen kan föreställa sig”, säger Siv Jansson Hellberg som var en av dem som var med vid rånet.
  • MOD. Siv Jansson Hellberg som är delägare i Ica-butiken i Torsåker var en av de som var med vid rånet. Snart tvingas hon möta rånarna igen  – den här gången i rättegångssalen. Hon har redan börjat förbereda sig. ”Vi måste ju, rättvisan måste ha sin gång”.

Siv Jansson Hellberg som är delägare till Ica-butiken Tor-Center i Torsåker var en av dem som var med vid rånet. Nu väljer hon att berätta om känslorna och hur det har varit tiden efter rånet.

Annons

Vad som hände inne i butiken under tiden rånarna var där vill varken Siv Jansson Hellberg eller några andra av de drabbade prata om – det får vänta till rättegången. Att förmedla hur tiden efter rånet har varit och hur mycket allt stöd från kollegor, familj och kunder har betytt känns dock betydelsefullt.

– Hur många kramar tror ni att vi har fått? Det är skönt det. Det hjälper och stärker en. Det är angenämt att så många känner med oss, säger Siv.

För både henne och de andra var det viktigt att börja jobba igen snart efter rånet.

Eftersom de är ett sammansvetsat team har de funnit styrka i varandra, men allt är såklart inte som vanligt.

– Visst har vi men utav det. Det finns de av oss som inte har kunnat öppna utan att någon står i dörren och välkomnar. Om någon som åker motorcykel kommer in med hjälm så börjar mitt adrenalin pumpa. Det är många små situationer där upplevelsen kommer tillbaka.

Siv ger dock krishanteringen som både församlingen och psykolog har bidragit med en stor eloge.

– Det har varit guld värt.

Tack vare den och allt stöd från omvärlden tycker Siv Jansson Hellberg att hon mår relativt bra i dag.

– Men lika avslappnad som förr är jag ju inte, man går som på tå hela tiden. Hur lång tid det håller i sig varierar säkert från person till person, men under den tiden rånarna får sitta i fängelse tar vi säkert vår rehabilitering.

Mer läsning

Annons