Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnden vill se alla avtal med Hoforshus

Socialförvaltningen har höga kostnader till Hoforshus för både tomma lägenheter på Hantverkarn och hyresskulder som de tvingas betala åt bidragstagare.
Nu kräver socialnämnden att avtalen med Hoforshus utreds.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat att brister i samverkan mellan Hoforshus och individ- och familjeomsorgen ökar kommunens kostnader för socialbidrag.

Innan en bidragstagare får lägenhet kräver bostadsbolaget att socialen betalar av halva hyresskulden. För att hålla budget klarar socialen inte längre av det och varnar nu för att personer kan bli vräkta med bostadslöshet som följd.

Vid senaste uppföljningen av socialförvaltningens ekonomi visade det sig också att äldreboendet Hantverkarn redan i slutet av april hade förbrukat hela årets budget för tomhyror.

Nu reagerar nämndens politiker.

– Vi vill utreda vilka avtal som finns mellan förvaltningen och Hoforshus, säger socialnämndens ordförande, Diana Blomgren (S).

Hon tycker det är särskilt anmärkningsvärt att ett äldreboendes hela budget för tomhyror kan vara förbrukad redan nu.

– Är det på grund av att det finns orustade lägenheter, eller för att det finns så många tomma? Det borde stå tomt eftersom det finns de som står i kö, säger Diana Blomgren (S).

Mer läsning

Annons