Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämndens underskott ökar

Socialnämndens underskott växer och i dagsläget bedömer man att det ligger på 5,5 miljoner kronor vid årets slut. Det är kostnaderna för flyktingmottagande och placeringar av barn och unga som ökar.

Annons

Socialnämndens underskott växer. Det visar den senaste ekonomiska uppföljningen. I våras bedömde socialförvaltningen att underskottet skulle stanna på 4 miljoner kronor, men nu pekar siffrorna på att underskottet fortsätter att öka till 5,5 miljoner kronor innan året är slut.

Ökade kostnader

Det är kostnaderna för flyktingmottagande och placeringar av barn och ungdomar som ökar mer än beräknat.

Senast 29 augusti ska samtliga nämnder lämna in budgetförslag för 2009 och en ekonomisk plan för 2010 och 2011. Nämnden står nu inför en utmaning, eftersom man måste uppfylla de så kallade anpassningskraven.

Avslå demensplatser

Socialnämnden väntas också avslå den motion som Gunlög Nordström (mp) skrev i vintras. I motionen föreslår hon att kommunen ska öppna sex nya demensplatser i Torsåker.

Nämnden bedömer att det skulle innebära 2 miljoner kronor i ökade personalkostnader. Med tanke på anpassningskraven nämnden står inför finns dock inget utrymme för nya demensplatser i Torsåker.

Mer läsning

Annons