Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sol – då åker huvan på

/
  • ”Med den här kan man kombinera arbete på datorn med att sitta ute och njuta av solen”, säger Monica Balkefors om sin uppfinning Balkeforshood – datoruhuvan som sätts på över datorn och som skyddar från insyn och sol.
  • ”Jag tror absolut att det finns en stor marknad för min produkt”, säger Monica Balkefors. Nu har hon designskyddat sin produkt och till sommaren hoppas hon att huvan ska bli en storsäljare.

Monica Balkefors tröttnade på att hon inte kunde sitta utomhus i strålande sol och arbeta med sin bärbara dator.

Nu har hon tagit fram en ”datorhuva” som skyddar mot både sol och insyn.

– Jag är säker på att det finns en marknad för min produkt, säger hon.

Annons

Det var för fyra somrar sedan, när Monica Balkefors studerade på högskolan, som idén föddes.

– Solen sken och jag tänkte sitta och plugga med min laptop ute på altanen, men det gick inte eftersom jag inte såg något på datorskärmen, säger Monica Balkefors och fortsätter, – Några sömnlösa nätter senare satte jag mig och sydde en ”datorhuva” och sen kunde jag sitta ute och jobba hela sommaren, berättar hon.

När hon sedan började visa sin innovation i tyg för vänner och bekanta insåg hon att det fanns en marknad för hennes produkt.

– Alla jag pratade med var irriterade över att man inte kan sitta ute i solen och arbeta med datorer så då började jag fundera på att göra fler och börja sälja produkten, berättar hon.

Sedan dess har Monica hunnit designskydda huvan och namnet Balkeforshood, som hon kallar huvan. Innan sommaren gjorde hon också sin första beställning på 500 huvor från Kina.

– Jag har redan hunnit sälja en del, men min plan är att lansera dem stort till nästa sommar.

Mer läsning

Annons