Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spårgubbarna är Årets Eldsjäl 2015 i Hofors

Nu är det klart vem som får utmärkelsen Årets Eldsjäl 2015 i Hofors kommun. Det är Spårgubbarna i HAIF som får ta emot priset för sitt mångåriga arbete med att ordna skidspår.

Annons

Årets Eldsjäl 2015 i Hofors kommun är Spårgubbarna i Hofors AIK, Staffan Bergström, Hans-Erik Egon Björk, Mats Eriksson, Jouko Hyvönen, Mikko Peltonen och Karl-Henrik Ljung. Till 2015 års pris kom det in rekordmånga nomineringar, 30 stycken men nu är det alltså klart vilka som vinner.

– Det är jättekul men oväntat, det finns så många som gör helt otroliga insatser, säger Jouko Hyvönen i HAIF.

Priset, som delas ut av Hofors kommun och Entré Hofors, ska gå till en eller flera personer som "genom ideellt engagemang, kunnighet och egen uppoffring, på ett positivt och betydande sätt, bidragit till att utveckla Hofors kommun som plats att leva och verka i".

– Man offrar ju ett antal timmar men att det skulle märkas och värdesättas så här känns otroligt hedrande, säger Jouko.

Juryn, som består av Entré Hofors styrelse, enades om att det är Spårgubbarna som blir vinnare.

Med följande motivering:

Priset till Årets eldsjäl 2015 i Hofors kommun går till Spårgubbarna i HAIF. För sitt idoga och mångåriga arbete med att – oavsett väder- ordna skidspår till alla som gillar längdskidåkning. Ryktet om att Hofors har fina skidspår lockar även besökare från orter utanför kommunen. Spårgubbarnas arbete är en värdefull pusselbit till att Hofors kommun kan profilera sig som Idrottskommunen.

Priset som består av 5000 kr och ett diplom, delas ut på Idrottsgalan, 6 februari.

Mer läsning

Annons