Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort polispådrag på Petreskolan i Hofors

/


Uppdaterad 14.27: Enligt obekräftade uppgifter ska en person med kniv befinna sig på Petreskolan i Hofors. Polisen dementerar dock de uppgifterna.
– Vi har inte några uppgifter på att någon varit i skolan med kniv, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Annons

LÄS OCKSÅ: Larver i brödet på Hoforskola

Folk på Twitter gick under måndagen ut och undrade vad som sker på Petreskolan. "De där med att alla måste låsa in sig i sina klassrum för att någon galning går runt med kniv", Twittrade bland annat en person.

Enligt Gefle Dagblad ska en person som twittrat om händelsen svarat: "Ja någon på skolan som går runt med kniv, tydligen är alla inlåsta i klassrummen!".

Som ett resultat av detta skickades 10–15 poliser till skolan, enligt polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Polisen dementerar dock uppgifterna om att någon ska ha gått runt på skolan med en kniv.

– Vi har inte några uppgifter på att någon varit i skolan med kniv, säger Mikael Hedström.

Det är ett femtontal poliser på plats och enligt Mikael Hedström letar de efter en ung pojke som har försvunnit. Pojken ska ha varit på skolan och blivit upprörd efter en diskussion om att hans skoldator skulle lämnas tillbaka.

Enligt polisen har pojken hemma sen berättat för sin mamma att han var besviken och arg på skolan och sedan lämnade han även hemmet vilket gjorde mamman orolig. Något som ledde till att polisen började leta efter pojken.

– Pojken är borta och vi behöver sätta in så mycket resurser vi kan för att hitta honom innan det blir mörkt, säger Mikael Hedström.

LÄS OCKSÅ: Daniel och Erik från Hofors vann pris i robot–VM

Enligt Gefle Dagblad har eleverna hållits inlåsta i klassrummen. Polisen har dock enbart uppmanat eleverna att stanna inomhus för att polisen enklare ska kunna hitta pojken som försvunnit.

– Det vore bra om eleverna stannar inne och inte springer ut och försvårar arbetet för hundförarna. Sen vet inte jag hur rektorn har handlagt det, säger Mikael Hedström.

Och uppgifterna om att någon ska ha gått runt med kniv i skolan är enligt polisen enbart rykten.

– Vi kan dementera alla sådana rykten, säger Mikael Hedström.

Uppdaterad 14:27.

En förälder berättar för Arbetarbladet att det är en elev som haft meningsskiljaktigheter med en lärare och uppträtt hotfullt. Som en säkerhetsåtgärd ska därför eleverna stängts in i sina klassrum Föräldern beskriver läget som odramatiskt och elever har nu släppts ut från sina klassrum.

Polisen bekräftar att pojken anträffats gåendes intill E16 på en cykelbana klockan 14:07. Enligt polisen mår pojken bra efter omständigheterna.

Se reprisen av en livesänd presskonferens från Petreskolan överst i den här artikeln, eller följ denna länk.

LÄS OCKSÅ: Här är Petreskolans vinnare på mässan Ung Framtid

Mer läsning