Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort stöd för stationshuset

/
  • Marit Snar, eldsjäl, Lena Glimmerbäck, ordförande i Storviks stationshus förvatning AB, och Barbro Jonsson, delägare. Fotograf: Aina Lundkvist
  • Marit Snar, eldsjäl, Lena Glimmerbäck, ordförande i Storviks stationshus förvatning AB, och Barbro Jonsson, delägare. Fotograf: Aina Lundkvist

Privatpersoner har skänkt tusentals kronor och företagare har gett bort tjänster för att rädda Storviks stationshus.
– Det ser ljusare ut nu, säger Lena Glimmerbeck.

Annons

I januari attackerades stationshuset i Storvik återigen av klottrare. Föreningen som står bakom huset räknade med att gå i konkurs eftersom kostnaderna för att återställa huset var för stora. Att sanera, putsa om och måla väggarna som nu täckts av klotter uppskattas kosta runt 100 000 kronor. Att byggnadens fasad är k-märkt betyder att den måste repareras på gammalt vis – vilket är dyrare.

På onsdagen hölls ett möte i föreningen. Det visade sig nu att allt ser bättre ut än tidigare.

Privatpersoner har skänkt tusentals kronor via sparbössor och företagare har gett bort tjänster för att rädda Storviks stationshus.

– JT Städ sponsrar saneringen, det blir nog färdigt i maj. Folk har skänkt 7 000 kronor och så hoppas vi på att få in 6 000 kronor via lotteriet, säger Lena Glimmerbeck, ordförande i Storviks stationshus förvaltning AB.

Men i längden kommer pengarna ändå inte räcka för alla kommande renoveringar. Det diskuterades därför lite mer långsiktiga lösningar.

– Vi pratade om att utreda möjligheterna med att ha ett asylboende i huset, säger Lena Glimmerbeck.

Föreningen ska också utreda möjligheterna att kameraövervaka stationshuset för att slippa framtida klotter.

Två evenemang är inbokade under våren för att uppmärksamma Storviks stationshus. 3 april är det 140-års jubileum för stationshuset och det firas med mängder av bakverk under "Alla tiders kakor".

24 maj är det Wilhelmia-dagen och två gamla tåg från 1856 kommer till stationen.

– Det blir tidsenliga kläder och trevlig mottagning och fika, säger Lena Glimmerbeck.

Mer läsning

Annons