Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort sug efter krogshow

/
  • Det blir svenskt tema på årets ”night show” i Torsåkers bygdegård. Jessica Thelin spexar loss när hon sjunger Nationalteaterns ”Kolla kolla”. Ensemblen övar nu tillsammans varje söndag, och har nästan sålt slut på biljetterna.
  • Lars Lilja, Torsåkersbo och initiativtagare till byns egna krogshower, hjälper här Kerstin Erkelius med scenkläderna medan Jessica Thelin övar. I mars framträder de för full bygdegård.
  • Sångerna börjar sitta, och nu har även scenkläderna åkt fram. Jessica Thelin ska bland annat göra en låt med Sarah Dawn Finer och Kerstin Erkelius tänker öva på sitt Carola-nummer.
  • Lars Lilja, Jessica Thelin, Malin Norling, Kerstin Erkelius, Robert Sten och Ida Bois (som saknas på bilden) sätter tillsammans upp ”The swedish night show” i Torsåkers bygdegård i mars.

60-tal funkade, Las Vegas-stil funkade. Att svenska klassiker och schlagerhits kommer att gå hem i stugorna känns rätt givet.

– Det är fantastiskt att det går att sätta upp en krogshow i Torsåker och få fulla hus, säger sångaren Robert Sten.

Annons

De jobbar med helt vanliga saker resten av året, och bor på en rad orter mellan Gävle och Falun. Men de ser sig som ”lite mer än glada amatörer”. Och i mars förvandlas de sex till stjärnor, med målet att ge Torsåkersborna vad de tål och förtjänar.

I år blir det ”The swedish night show”. Det var på tiden tyckte ensemblen, som tidigare år bjudit byn på betydligt mer amerikanskt än svenskt.

– Från början kände jag ingen av de andra, det var Lars som hade en idé och samlade ihop alla, berättar Robert Sten.

I november träffades de för att sätta ihop vårens föreställning. Nu övar de tillsammans åtminstone varje söndag. På ett bord i bygdegården ligger paljettblusar, hippieklänningar, en orange tyllkjol och annat som kan funka. Rader med skor i sammet, lack och guld tävlar om högst klack. Jessica Thelin lyfter upp en stor plastkasse med peruker.

– Ska vi köra våran, du vet?

Hon och Kerstin Erkelius drar på sig batikplagg, hängseljeans och långt oredigt hår. Svänger runt på scenen som är pyntad med svenska flaggor, ljusslingenät och discokula.

– Jag vill känna mig fri, fri, fri...

Jajamensan, Nationalteaterns ”Kolla kolla”. Kontrasten är stor när Robert Sten klädd i frack tar i från tårna som Tommy Körberg i tjusiga ”Anthem”.

Det blir ABBA förstås, och mycket schlager. 37 låtar under tre timmar, nio kvällar. Hittills har de sålt 1 100 biljetter.

– Men det som händer på scenen är bara halva showen. Helheten är grejen, med maten och serveringen, säger initiativtagaren och Torsåkersbon Lars Lilja.

– Ja, det blir en speciell känsla. Vi tar emot i dörren, minglar i publiken, de som kommer hit ska bli sedda, säger Jessica Thelin.

Mer läsning

Annons