Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt hitta nya chefer till Hofors

/
  • ORO. Hofors kommunchef Eira Källgren har flera vakanta tjänster att tillsätta, men det är inte lätt att hitta folk med rätt kompetens.

Det är svårt att få tag på kommunala chefer och Hofors behöver både en ny socialchef och en bygg- och miljöchef. Dessutom står kommunen utan arkitekt.


– Jag känner oro i magen inför de här rekryteringarna, säger kommunchefen Eira Källgren.

Annons

Arbetarbladet berättade i tisdagens tidning att samarbetet mellan Ockelbo och Hofors på bygg- och miljösidan spricker. Sedan ungefär ett halvår tillbaka delar kommunerna chef, Ann-Christine Gagge, men när hon slutar till jul har kommunerna valt att rekrytera varsin chef.

Samtidigt söker Hofors kommun med ljus och lykta efter en ny socialchef, eftersom Gunn-Britt Grohp går i pension. Den rekryteringen påbörjades redan i somras, men ingen med rätt kompetens har sökt. Grohp skulle ha gått hem redan till årsskiftet, men kommer nu att jobba kvar till sista mars nästa år. Ändå befarar kommunchefen, Eira Källgren, att det blir ett glapp.

– Chefer växer inte på träd. Det är verkligen inte lätt att hitta kompetent personal och det handlar egentligen inte bara om chefer, många går i pension framöver och de kommer bli svåra att ersätta, säger hon.

Eftersom kommunen själva misslyckats med att hitta någon som passar för tjänsten som socialchef lämnas uppdraget nu till ett rekryteringsföretag. Även rekryteringen av chefen för bygg- och miljö sköts av en extern firma.

Nuvarande chef Ann-Christine Gagge lämnar Hofors redan till jul och även här räknar Eira Källgren med att det kommer bli ett glapp på ett par månader innan tjänsten kan tillsättas. Personalchefen, Ulf Back, blir tillförordnad chef under tiden.

Samtidigt råder det även brist på arkitekt. Leif Holmqvist gick nämligen i pension i fredags.

– Vi har talat både med Sandviken och med Gävle, nu ser det ut som om Gävle skulle kunna hjälpa oss under en övergångsperiod, säger Eira Källgren.

Hon påpekar dock att särskilt luckan på arkitektsidan är viktig att fylla snarast.

– Kommunen står inför många nya utmaningar på det området just nu.

Rivning av Hoforshus bostäder kräver en ny detaljplan av de områden som berörs och utvecklingen av centrum finns med redan i nästa års budget.

Mer läsning

Annons