Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taube i Gammelstilla en succé

/
  • TAUBE I REPRIS. Ingvar Persson och hans ensemble med bland annat Kalle Hedin, med smeknamnet Rönnerdahl, och Bernt Sandin som bland annat spelar Fritiof Andersson, sätter upp Taube i Gammelstilla även i år. Biljetterna är redan nu nästan slutsålda.

Teatergruppen Tors Hammares succéföreställning med visor av Evert Taube spelas i Gammelstilla i år igen.
Redan nu är nästan alla biljetter slutsålda och regissören Ingvar Persson har därför beslutat att hålla en extraföreställning.

Annons

Det är tredje sommaren som Evert Taubes visor sjungs i Gammelstillas smedja. Manusförfattare och regissör är Torsåkersbon Ingvar Persson.

– Att vi kör en sommar till beror på att det är sådan efterfrågan. Förra året sålde vi slut på alla biljetter och nu spelar vi för dem som inte fick chans att komma hit då. Men det är även många som kommer tillbaka år efter år, säger han.

Att det skulle bli sådan succé med Evert Taube räknade Ingvar Persson inte alls med när han och ensemblen bestämde sig för att sätta upp pjäsen första gången.

– Jag tycker om honom och har länge velat göra honom och när jag presenterade idén för gruppen så nappade de. Men ingen av oss trodde väl att han skulle bli så populär bland publiken, säger Ingvar Persson.

Sammanlagt 24 skådespelare och musiker gestaltar Evert Taubes visor på scen, den yngsta är tre år och den äldsta 79 år.

Pjäsen, som är i två akter, börjar med Taubes uppväxt i Bohuslän, tar oss sedan med ut på de stora haven, till Sydamerika och sedan tillbaka till Stockholm och Taubes Roslagen.

Nypremiären äger rum på lördag och därefter spelas fyra föreställningar, varav ett extrainsatt framträdande på fredagen på grund av att det varit så högt tryck på biljetter.

Mer läsning

Annons