Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till salu: Restauranger

/
  • ARKIV. Anna-Karin Alm som tidigare även drev Wirenska gården har i dag enbart Bergsmannen. Hon satsar i Hofors och planerar bland annat en rust av restaurangdelen, men att köpa fastigheten som hotellet ligger ser hon ingen möjlighet till.

Flera restauranger i Hofors är till salu. Kommunen säljer dessutom gärna Bergsmannen, men Anna-Karin Alm som driver hotellet och restaurangen är inte intresseras av att köpa.

Annons

På annonssajten blocket finns förutom ett pensionat/vandrarhem i Hofors även två restauranger ute till försäljning. Det är Shang Hai och Carlsson bar- och kök, båda med adress Faluvägen.

Kommunen skulle också gärna sälja av den fastighet som i dag inrymmer bibliotek och Bergsmannen.

Anna-Karin Alm som driver hotellet och restaurangen sedan några år tillbaka är visserligen på gång att investera i verksamheten, men att ta över huset från kommunen är inte aktuellt.

– Jag vet att de ska sälja, men det känns som en för stor risk att köpa med tanke på i vilket skick byggnaden är, men vi satsar och har planer på att rusta restaurangdelen, säger hon.

Nyligen såldes sushirestaurangen Daikichi som tidigare drevs av Hoforskrögaren Ingela Sigvardsson. Hon har numera bara golfrestaurangen och Wirenska gården kvar samt en egen cateringfirma.

Mer läsning

Annons