Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tingsrätten släppte våldtäktsmisstänkt

En 38-årig man är misstänkt för våldtäkt mot en nästan 20 år yngre kvinna i Hofors. Åklagaren begärde honom häktad, men Gävle tingsrätt beslutade på måndagseftermiddagen att försätta honom på fri fot.

Annons

Åklagaren Peter Olofsson hävdade att mannen är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten. Han ville också hindra att han träffar målsäganden och andra eventuella vittnen till händelsen.

Men tingsrätten bedömde graden av misstanke lägre än åklagaren, nämligen skäligen misstänkt. Domaren bedömde inte heller övriga häktningsskäl som så starka att en sådan var befogad.

Våldtäkten ska ha ägt rum i en lägenhet i Hofors under natten till lördagen förra veckan. Den polisanmäldes dagen efter och mannen greps på lördagseftermiddagen. Mannen och kvinnan är nära bekanta med varandra sedan tidigare. På lördagskvällen deltog de i en förfest som flyttade mellan flera lägenheter i Hofors.

Kvinnan har i polisförhören sagt att hon blev trött och gick och la sig på en madrass. Senare vaknade hon av att 38-åringen hade inlett ett samlag med henne.

38-åringen medger att de har legat med varandra, men hävdar att det var frivilligt sex från båda parter.

Andra personer som funnits i lägenheten under kvällen och natten har förhörts av polisen.

Mannen är skriven på en annan ort, men har enligt uppgift anknytning till Hofors.

Mer läsning

Annons