Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Töm ditt förråd och gör en insats

/
  • Massor av användbart. Anna Hedman Söderblom från återanvändningscentralen Magasinet i Hofors konstaterar snabbt att mycket av de skänkta sakerna kommer att komma till användning snabbt för någon annan.
  • Till nytta för någon annan. Gunilla Kvarström från Hofors passade på att bland annat på att skänka bort sina gamla trasmattor i hopp om att de kommer till nytta hos någon annan.

Det som göms hos dig kanske kan bli till nytta hos mig. När avfallet måste minska får gamla men användbara saker en ny chans hos länets hjälporganisationer.

– Det är bättre att det kommer till användning än att det slängs, säger Hoforsbon Gunilla Kvarström.

Annons

Länder i Europa slår den här veckan ett slag för gamla saker som åter igen kan komma till användning. Här i länet uppmärksammas insatsen genom att Gästrike Återvinnare finns på plats runt om vid återvinningscentralerna. Tillsammans med hjälporganisationer tar de reda på ditt undangömda men användbara skräp.

Bättre än att slänga

– Vi spar så mycket på miljön genom att återanvända saker i stället för att slänga dem, säger Britt-Marie Berglund, avfallspedagog Gästrike Återvinnare.

Vid kommunalförbundets besök i Hofors under måndagen passade Hoforsbon Gunilla Kvarnström på att bland annat lämna in sina gamla trasmattor för återanvändning.

– Jag brukar skänka bort saker när jag kan. Det är ju mycket bättre än att bara slänga dem, säger hon.

Något som Anna Hedman Söderblom från återanvändningscentralen Magasinet i Hofors kunde hålla med om. I sitt arbete ser hon dagligen hur andra människors saker kommer till glädje för andra personer.

– Man behöver faktiskt inte köpa nya grejer. Gamla saker kan också komma till användning, säger hon.

Mer läsning

Annons