Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trähus vid Ovako brann ned

/

(Uppdaterad 11.55) Tidigt på fredagsmorgonen fattade en gammal barack vid Ovako eld. Baracken brann ner till grunden och nu misstänker man att branden var anlagd.

– Det fanns ingen el där och inget annat som har kunnat fatta eld, säger Anders Dannberg, Ovakos räddningschef.

Annons

Det var vid femtiden på fredagsmorgonen som förbipasserande upptäckte att det brann i en barack vid Ovako. När räddningstjänsten kom till platsen var huset övertänt, och de kunde bara bevaka så att elden inte spred sig. Rökutvecklingen var mycket kraftig och en varning gick ut på radion om att de boende i närheten skulle hålla sina fönster stängda.
Vid niotiden var faran över, räddningstjänsten kunde lämna platsen och Ovakos egen räddningstjänst skötte eftersläckningen.


Ovako har sex gamla baracker vid Bergstigen, som alla ska rivas.
– Vi har gjort en rivningsanmälan och tagit in anbud men i den ekonomiska situationen så har vi inte kunnat göra det, säger Anders Dannberg.

I stället har barackerna varit igenbommade och stängda för att ingen ska kunna ta sig in och skada sig. Men en av dem, nummer 178, var uppbruten på fredagen och det var den som började brinna. Mycket pekar därför på att branden är anlagd.
– Det finns ingen media alls där, det betyder att det inte är någon el, inget vatten, ingenting. Allt är igenbommat, säger Dannberg.

Polis var på plats redan under fredagen och man kommer att göra en teknisk undersökning.

Ingenting av värde ska ha förstörts vid branden.

Mer läsning

Annons