Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre nya vindkraftsparker planeras

Det finns planer på ytterligare tre vindkraftsparker i Hofors kommun, utöver den på Kaptensberget. Den här gången handlar det om tre olika höjder i södra delen av kommunen där företaget Eolus vind är intresserade av att bygga drygt tio snurror sammanlagt.

Annons

Eolus vind AB ska under början på nästa år bygga fyra vindkraftverk på Kaptensberget. Lagom till företaget fått bygglov visar det sig att det finns fortsatt intresse för orten.

– Vår grundförutsättning är att det ska gå att driva vinkraft kommersiellt och vi tycker att det här är bra platser allihop, säger Henrik Andersson som är ansvarig för projektet.

Det är Söderåsen, Knivsås och Lappmossarna som också är aktuella som vindkraftsparker. Eolus har skrivit under papper med alla markägare och kommer att gå vidare och söka om bygglov respektive miljö- tillstånd under nästa år.

– Vi ser möjlighet till 10–11 stycken verk totalt på de här områdena, säger Henrik Andersson.

Det var inte så länge sedan som Hofors med statliga medel kartlade var i kommunen det kan vara lämpligt med vindkraft. Utöver de nu planerade parkerna finns bra förutsättningar på ytterligare håll i kommunen, bland annat Skålberget, Tjärnäsberget, Källmossen och Trångbobacken.

Mer läsning

Annons