Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Hofors samlas mot våldet

/
  • Många Hoforsbor hade samlats på onsdagskvällen för att manifestera mot våld, droger och kriminalitet och den senaste tidens tragiska händelser på orten. Manifestationen hade temat
  • Frida Ahlén och Emma Wängelin uppträdde under manifestationen för att visa sitt stöd och för att ta avstånd från våldet. Emma Wängelin sjöng Oscar Linnros
  • Johanna Norrvik och Marita Söderström jobbar på Entré Ungdom som arrangerade manifestationen.

Mellan 300 och 400 personer hade samlats i Hofors på onsdagskvällen för att manifestera mot våld, droger och kriminalitet.

Annons

– Efter alla tråkigheter som har hänt på sistone, vill vi lyfta fram de goda krafter som finns här i Hofors, säger Johanna Norrvik, ungdomscoach på Entré Ungdom.
Entré Ungdom arrangerade manifestationen som hade temat "Kraft, vilja och kärlek". På Teaterplan i centrala Hofors tändes 600 marschaller på onsdagskvällen som en del av manifestationen. Väldigt många Hoforsbor hade kommit för att visa sitt stöd och engagemang.
– Genom det här samlas vi nu här tillsammans och blickar framåt. Vi kommer att fortsätta det engagemanget på olika sätt och det här är ett första steg, säger Johanna Norrvik.

Lokala företag och organisationer kunde sponsra manifestationen genom att köpa marschaller och intäkterna från den försäljningen kommer att gå till en drogfri skolavslutning för Hofors ungdomar. Under manifestationen gick det att köpa pins med budskapet "Kraft, vilja och kärlek".

Frida Ahlén och Emma Wängelin uppträdde och sjöng för att visa sitt engagemang och för att ta avstånd från våldet.
– Jag tycker att den här manifestationen är viktig, det är ett bra statement mot våldet och det känns bra att få vara med och stötta det här, säger Frida Ahlén.
– Efter det som har hänt med mordet och allt, är det viktigt att visa att det finns ett motstånd mot våldet och att lyfta fram allt bra som finns i Hofors. Det är oerhört viktigt att det finns bra aktiviteter för ungdomar att engagera sig i som i Entré Ungdom, säger Emma Wängelin.

Britt-Marie Hillberg var på plats för att visa sitt stöd.
– Jag tycker att den här manifestationen är jätteviktig och så är jag här för att jag har egna barn och jag vill visa mitt engagemang, säger hon.

Mer läsning

Annons