Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män gripna efter skottdrama i Hofors

(Ny version 21/9) Natten till söndagen sköt någon in i en lägenhet i Hofors där en 22-årig man fanns. I Storvik greps på morgonen en 22-årig man och en 20-årig man togs med till förhör. Ingen skadades, men de båda männen sitter anhållna misstänkta för mordförsök.

Annons

Det var strax före halv två natten till söndagen som 22-åringen i Hofors fick sin lägenhetsdörr sönderskjuten.
Han skadades inte, men polisen betraktar det som ett mordförsök. Själv är han inte misstänkt för brott.
Detaljer om plats eller möjliga motiv ville polisen inte säga något om på söndagen, utan hänvisade till utredningsläget.Vid sju-tiden på morgonen grep polisen en 22-årig man i Storvik och vid samma tillfälle tog de in en 20-årig man till förhör. Tidigt på eftermiddagen beslöt jouråklagaren att anhålla båda två.

Männen hör hemma i västra Gästrikland och har tidigare förekommit i olika brottssammanhang.

En person som bor på Majorsgatan i Storvik berättar för Arbetarbladet att när han vaknade vid åttatiden på söndagsmorgonen stod en polis med k-pist precis utanför köksfönstret, bakom ett träd, och fler poliser på andra sidan gatan.
– Så fort det kom en bil så duckade de som för att gömma sig, säger vittnet.Han frågade poliserna vad som var på gång och uppmanades att hålla sig inomhus.
Han antog att det var folk från nationella insatsstyrkan, och vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen bekräftar att insatsstyrkan var inblandad i ingripandet.
– Vad jag förstår hade poliserna redan varit här i flera timmar när jag steg upp. Det verkade som att de hade fokus på huset mittemot. Men gripandet skedde visst på andra sidan huset, det såg jag ingenting av, berättar vittnet.


Enligt den information som polisen gick ut med på söndagkvällen skedde gripandet redan klockan sju på morgonen.
Efter det arbetade polisen hela dagen med att samla information, bland annat genom dörrknackning, förhör och tekniska undersökningar.

Enligt den boende på Majorsgatan var infarterna till Storvik avspärrade, liksom området kring ett stort vitt hus på Majorsgatan, som bland annat rymmer lägenheter och företaget Bondenära.

Mer läsning

Annons