Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underskott kräver tuffa åtgärder

Underskottet hos barn- och utbildningsnämnden beräknas till 2,4 miljoner kronor i dagsläget. Nämnden är dock inställd på fortsatta krafttag för att uppnå balans i budgeten

Annons

För att markera allvaret i den ekonomiska situationen beslutade nämnden på tisdagen att avsätta endast 210 000 kronor för reparation av bubbelpoolen i Hoforshallen. Pengarna tas från investeringsmedlen. Fritidschef Rolf Larsson ville dock att nämnden skulle avsätta 300 000 kronor.

– Om kostnaden överskrider 210 000 får skolchefen besluta om mer pengar ska avsättas, säger Kenneth Axling, s, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Barn- och utbildningsnämnden står inför stor utmaning. Just nu pekar resultatet på ett underskott på 2,4 miljoner och under resten av året ska det hämtas in. Under 2008 får inga oförutsedda utgifter uppstå. Dessutom måste verksamhetscheferna vara fortsatt restriktiva med inköp och tillsättande av vakanta tjänster.

Den största delen av årets underskott ligger hos barnomsorgen.

– För tillfället har vi inga barn på kö. Underskottet har att göra med ny avdelning på Solen och Månen och den nya avdelningen på Robertsholms förskola, säger Kenneth Axling, s, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Skolchefen får nu i uppdrag att ta fram förslag till besparingar för resten av året.

Mer läsning

Annons