Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga män åtalas för sexuellt utnyttjande

Två unga män från Hofors har åtalats för sexuellt utnyttjande av barn. De två misstänkta ingick i ett gäng unga män som samlade poäng genom att ha sexuellt umgänge med underåriga flickor.

Annons

De unga männen polisanmäldes i januari då det framkom att de hade haft samlag med tre flickor som alla var under 15 år. Brotten hade uppmärksammats av personal på flickornas skola och begicks i slutet av 2007.

Männen ska ha samlat in poäng för varje flicka de hade sex med. Hur länge detta pågick är oklart.

Från början ingick betydligt fler personer i utredningen. Men förhören gick trögt och flickorna tyckte att historien var plågsam och påfrestande. Utredningen fick läggas på is ett tag innan förhören kunde återupptas.

Till slut väcktes åtal mot tre unga män, två av dem är 20 och 22 år gamla. Männen har nu åtalats och tingsrättsförhandlingarna hålls 2 september. Männen är misstänkta för sexuellt utnyttjande av barn, eftersom flickorna var under 15 år då brotten begicks.

I förhören har både männen och flickorna berättat samlagen var frivilliga. Något våld eller tvång tycks inte ha förekommit och därför rubriceras inte brotten som våldtäkt, som var den ursprungliga brottsrubriceringen.

Mer läsning

Annons