Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utebliven utbildning för lärare kritiseras

Skolchefen hade lovat att betala fortutbildning av en mattelärare, men nästa års tajta budgetram för skolan tillåter inte satsningen. Nu kritiserar politiker besparingen.

Annons

Arbetarbladet berättade tidigare i veckan att folkpartisten Bojan Petrovic och Folkhemmets Pär Åslund gjort gemensam sak och anmält Hofors kommun till skolinspektionen.

De är oroade för vad nästa års budget med en besparing inom skolan på 3,5 miljoner kronor kommer att innebära för elevernas resultat.

De båda politikerna ifrågasätter också att en lärare i matematik som tidigare beviljats en fortbildning inom sitt ämne nu tvingas tacka nej till sin utbildningsplats.

– Med tanke på att 20 procent av våra elever inte klarar att nå målen i matematik så känns det inte bra att Hofors säger nej till att höja lärarnas kompetens, säger Pär Åslund (FHT).

Kursen som hålls av Lindköpings universitet bekostas till största del av staten, men Hofors kommun skulle behöva lägga en fjärdedel, vilket motsvarar drygt 220 000 kronor.

– Jag skulle önska att hon kunde få gå utbildningen, men det är pengarna som saknas. Vi har ju ett sparkrav på 3,5 miljoner kronor, säger Linda-Marie Anttila (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Mer läsning

Annons