Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veterantraktorer lockade folk till Barkhyttan

/

Solen sken och motorerna puttrade när det anordnades utställning för veterantraktorer i Barkhyttan. Både gamla och unga dök upp – och arrangören Pelle Pettersson var nästan överraskad över hur mycket folk som kom dit.
– Det här blev ju hellyckat, helt klart över förväntan, säger han.

Annons

Över 150 personer besökte under söndagen utställningen som höll till vid Barkhyttans bygdegård. Weikko Skoog, ordförande i Barkhyttans byalag och medarrangör, tror att det höga besökarantalet berodde mycket på vädret.

– Fantastiskt väder i dag. Vi har verkligen tajmat in det här bra. Hade det spöregnat hade det nog inte kommit så här mycket folk, säger han och får medhåll av Pelle Pettersson:

– Vi har inte annonserat just någonting alls nästan. Lite via Facebook och mun-till-mun. Det är ju första gången som vi kör den här grejen också, så det är ju extra roligt att folk visar intresse, säger Pelle Pettersson.

17 veterantraktorer fanns på plats under dagen, varav den äldsta från 1926. Inne i bygdegården visades gamla traktorfilmer och en traktor körde Barkhyttan runt med släp för den som ville åka med.

Pelle Pettersson var efter utställningen nöjd med dagen – och räknar med repris till nästa år.

– Hoppas vi har lika tur med vädret då också.

Mer läsning

Annons