Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill att Hoforshus ändrar sin policy om barnskrik

Vänsterpolitikern Xamuel Halfvars tycker inte att Hoforshus gör rätt när de klagar på barnfamiljer vars barn skriker på nätterna. Nu vill han att det kommunala bostadsbolaget ändrar sin policy.

– Jag tycker det är en överdriven reaktion från Hoforshus, säger han.

Annons

Xamuel Halfvars (V) har skrivit en interpellation med anledning av det uppmärksammade fallet med en familj som fått kravbrev och upprepade klagosamtal från Hoforshus sedan deras nio månader gamla son vaknat och gråtit om nätterna. Halfvars går så långt som att kalla bostadsbolagets krav och samtal med barnfamiljen för trakasserier.

– Föräldrarna mår säkert tillräckligt dåligt av att barnet skriker utan att de vet varför och vad de ska göra, att dessutom få höra klagomål eller till och med riskerar betalningskrav från bostadsbolaget kommer inte att göra något bättre för den här familjen, säger han.

Xamuel Halfvars vet att de inte är första gången som Hoforshus agerar på liknande vis och nu kräver han en förändring i bostadsbolagets bemötande gentemot barnfamiljer.

– Jag känner till en annan familj som blivit drabbad tidigare i år, de hade en nyfödd dotter som skrek efter klockan tio på kvällen, säger han.

Han berättar att när barnskriken inte upphörde efter Hoforshus samtal med familjen knackade representanter från bostadsbolaget på dörren, gick runt hemma i lägenheten och föreslog var barnkammaren skulle ligga och hur möbleringen skulle se ut.

Ett sådant beteende anser han inte vara acceptabelt. Xamuel Halfvars vill också veta om det är en slump att de båda familjer som drabbats har utländsk bakgrund.

– Jag tycker att det är en berättigad fråga, jag tror inte man hade behandlat en svensk familj på samma sätt. Sedan kan jag inte säga om det är Hoforshus eller grannarna som har gjort det urvalet.

Efter Arbetarbladets artiklar i förra veckan om Bazil Lazim som känt sig tvingad att flytta från orten efterklagomålen mot hans nio månader gamla son som varit vaken och skrikit om nätterna beslutade Hoforshus att granska sitt eget agerande.

Mer läsning

Annons