Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vulcano utsatt för stor däckstöld

Vulcano i Hofors utsattes för en stor stöld natten mot tisdagen. Tjuvarna fick med sig däck både på och utan fälg till ett värde av över 160 000 kronor. Det är bara en i raden av stölder som däckfirman utsatts för senaste två åren.

Annons

– Det känns åt helsike! Man börjar ju känna sig lite maktlös, det går ju inte att skydda sig ifrån det här, säger Anders Ferm, en av de anställda på Vulcano i Hofors.

Däcken förvaras i stora containrar på baksidan av verkstaden på Faluvägen.

– De har använt sig av skärbrännare och skurit sig in i containrarna, det är samma containrar som tidigare så de vet var de ska hitta grejerna, säger Ferm.

Över 160 000 kronor

40-talet däck på fälg samt ett 70-tal helt nya däck har stulits. Däcken har ett värde på mellan 800–900 kronor styck, medan de kompletta hjulen kostar ett par tusen kronor styck. Totalt är värdet på tjuvarnas byte över 160 000 kronor.

– De som har gjort det här måste ha varit iskalla. Att stå med skärbrännare mitt i natten lyser ju upp och de måste ha använt en lastbil för att få däcken härifrån, säger Anders Ferm.

Förutom en ekonomisk förlust och trassel med försäkringsbolag tvingas han och hans kollegor till mycket extraarbete med inventering och dylikt.

– Det för med sig mycket krångel och det är inget vi har tid med nu när det är hög tid för folk att byta till vinterdäck.

Mer läsning

Annons