Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är tacksam mot ögonkliniken

Annons

Hejsan och ärtan pärtan på er, alla skvallersugna GD-läsare!

Nu är det söndag och sommaren långa dagar har vänt till mörkare tider!  Nu är det mindre än sex månader kvar till julafton. Visst låter det härligt.

Många har haft sin ledighet och sommaren har lyst med sin frånvaro. Jag själv blev sjukskriven för näthinneavlossning och då tar det med operation mellan sex till åtta veckor att bli bra. Jag ser nu genom en gasbubbla i ögat, så livet är lite charmerande diffust och suddigt.  Men det skall bli bättre, sa doktorn.

Jag är väldigt tacksam till ögonklinikernas kunskap som kan göra dessa operationer nu, mot för 10 - 20 år sedan. Förut fick man ligga blick stilla i veckor och då fanns det ändå ingen garanti att du inte skulle bli blind.

Där låg jag nu med enbart två lokalbedövnings sprutor runt ögongloben när de snittade upp hornhinnan, plockade ut min lins och frigjorde glaskroppen. Då sjönk ögat ihop när trycket försvann och sen började de löda fast näthinnan som rullat ner som en gammal tapet bak i ögat framför gula pricken.

Efter 50 minuter punkt svetsande, fyllde de upp ögat, pumpade på till rätt tryck och satte i en syntetlins som en kork i hornhinnan. Efter en timme var det klart.   Jag kan tycka det är ganska skönt att inte se allt så klart runt omkring mig heller.

Jag tänker på "Stjärnkusken " som börjat på tv. Inte mycket stjärnglans över den. Jag blev tillfrågad om jag ville medverka i den produktionen men avböjde.  Inte bara för avsaknaden av Stjärnor utan mest för min allergi. Jag fick ju hoppa av "Stjärnhoppningen " efter två dagar med hästar och höfyllda stallgångar. Att jag tackade nej till "kändis-Sverige bakar" var av den anledningen att jag inte kan baka! Har aldrig gjort det!  Kan inte ens sätta på ugnen.  

Jag måste ge en stor eloge till homokämpen och vinnaren Rickard Söderberg som for omkring bland regnbågsfärgade smörkrämer och bakplåtspapper så hårtofsen fladdrade som värsta E-type frissan. Vilken kille Rickard är! Han bakade fantastiska bakverk så mascaran rann! Och vilken röst han har. Jag har hört honom sjunga på Malmö Operan.  Med den rösten kan han flytta berg!  Säkert många grannar som flyttat också. 

Jag ska banda SVT "kändis-barnvakten" i veckan. Där kommer det bli stjärnglans vill jag lova! Jag kan ju till och med få ett överskottslager att bli glamoröst.

Allting går att sälja med mördande reklam. Jag säger som Loa Falkman – när fan blir gammal blir han religiös!  Inte många som skäms för reklam tv-längre.  En gång i tiden var det inte fint göra reklam bland skådespelare och andra kulturella människor. Nu är vi inblandade bara glada när vi går till banken!

Minns ni Margaretha Krook och Ernst Hugo på den tiden med Flora?? Vilken skandal det var när två Dramatenskådisar gjorde reklam då! Nu är Dramatens ledning glada om deras skådisar skulle synas med ett smörpaket i fickan. Vissa av deras anställda har tagit över dem klassiska rockgruppernas värstingstil. 

Ja nu är det dags att hoppa i baddräkten. Har köpt en ny snygg sak.  Enda problemet är att på tvättrådslappen står det "ej vattentvätt" ? Ska man få värme nu blir det väl till att åka till Pakistan.  Där har de värme. 

Eller Sahara, vilken strand! Men inget vatten ...

Eller Grekland, inga mera stödlån, där blir man av med skjortan! 

Stor kram och hälsningar från Babsan. 

Mer läsning

Annons