Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 000 besökare väntas till Ockelbo marknad

/
  • BÖRJAR I MORGON. Ockelbo marknad drar i gång på fredag och håller på hela helgen. Över 400 knallar och två tivolin kommer att finnas på plats.

Över 400 knallar och två tivolin finns på plats på årets Ockelbo marknad under fredag, lördag och söndag. Marknaden väntas locka mer än 100 000 besökare.

– Det är alltid en riktig folkfest och en stor hemvändarhelg för bygden, säger marknadsgeneralen Krister Ederth.

Annons

I år är det 29:e gången som sommarmarknaden arrangeras i Ockelbo. Sommarmarknaden tillsammans med vintermarknaden är bland de tio största marknaderna i Sverige.

– Om det blir perfekt väder kan det komma någonstans mellan 120 000 och 150 000 besökare. De senaste två åren har det varit lite för varmt, det ska vara ungefär mellan 18 och 22 grader för att vara optimalt. Väderprognosen ser lovande ut, säger Krister Ederth.

På årets marknad kommer det att finnas två tivolin, ett i var ände av marknadsgatan. Artisterna och grupperna som underhåller i år är Ocklahoma Cover Kings, Burning Jack, Classe Sigurdsson, Jörgen Ekdahl X 2 och Rock Tools. Kvalet till SM i showlifting kommer att avgöras på marknaden.

Ett inslag under årets marknad som Krister Ederth rekommenderar är Småstadsliv med Anosch vägkrog. Gruppen har en radioserie som sänds varje vecka i Sveriges Radio Gävleborg. På Ockelbo marknad kommer gruppen att uppträda och framföra sketcher ur radioserien.

– Vi är jätteglada att vi har dem här. De gör helt tokiga grejer, men de är jättebra, säger Krister Ederth.

Mer läsning

Annons