Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åke fällde björnbjässe på första jaktdagen

/
  • FÖRST OCH STÖRST. I går var det första björnjaktsdagen och totalt fyra björnar fälldes i länet. Åke Eriksson, 68, var dock snabbast i skogen. Strax efter fem på lördagsmorgonen fällde han 250 kilosbjässen.

Tio minuter in på jakten fälldes den första björnen – en bjässe på 250 kilo.
– Det blev ingen jakt. Han bara kom och jag sköt, säger skytten Åke Eriksson, från Norrbo utanför Ockelbo.

Annons

I går var det första björnjaktsdagen och totalt fyra björnar fälldes i länet. Åke Eriksson, 68, var dock snabbast i skogen.

Klockan fem på lördagsmorgonen samlades hans jaktlag i Svartsbo för ett kort björnmöte. De splittrades och Åke gick ut för att ställa sig på pass. Han hade siktet inställt på en plats där han stod i fjol och mötte en björnhona med två ungar. På väg ut stannar han i stället till på en plats där flera sett björn i år.

– När jag vänder mig om så ser jag hur den kommer efter mig. Då var det bara att skjuta. Det var helt odramatiskt, berätta Åke som sköt på 50 meters håll.

Han anade redan innan skottet föll att det var en stor rackare. Efter vägning visade sig bjässen väga 250 kilo.

För Åke var det hans första björn han skjutit under de fyra år han jagat björn.

Han tycker inte att det är något märkvärdigt att fälla en björn då de har blivit så vanliga i området. Förra året mötte han tio björnar i skogen, fem under björnjakten men då fick han inget läge att skjuta.

– Det är klart att det var roligt att få skjuta en björn. Det var en fin hane, den största som skjutits här i området, säger Åke.

Mer läsning

Annons