Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgparken vill också ha kommunpengar

/
  • SÖKER PENGAR. Älgparken vill ha del av Ockelbo kommuns utvecklingspengar. På bilden syns Petter Arkesjö och älgen Daniel.

Wij trädgårdar får 900 000 kronor av kommunens utvecklingspengar för att göra reklam för hela Ockelbo.

Annons

Nu söker Lars Arkesjö 200 000 kronor i bidrag för utveckling och marknads-föring av Älgparken och Ockelbo i Vision 2020:s anda.


Arbetarbladet berättade för några veckor sedan att Ockelbo kommun går in med egna utvecklingspengar för att driva projektet ”Ockelbo med grannar”. Totalt satsar kommunen 1,8 miljon kronor och då går hälften direkt till Wij trädgårdar för att företaget ska marknadsföra hela kommunen.

Det fick fler företagare inom turistnäringen att fundera över hur de skulle kunna hoppa på ”marknadsföringståget”.


Först ut att söka bidrag ur utvecklingsfonden är Lars Arkesjö som driver Älgparken i Mo, som tillsammans med Vildmarksgalleriet är kommunens största turistmål, näst efter Wij trädgårdar.
Han hoppas få 200 000 kronor för att hårdsatsa på marknadsföring.
– För de pengarna skulle jag kunna åka på vildmarksmässan, annonsera i tidningar och sätta upp en stor skylt vid E 4, säger Arkesjö.

Vill jobba ihop
Han menar att det bästa vore om Wij trädgårdar och alla de andra företagen kunde annonsera och göra reklam för kommunen ihop. Företag har tidigare aldrig sökt pengar ur fonden så Arkesjö och Älgparkens ansökan blir den första som kommunstyrelsen har att ta ställning till.

Mer läsning

Annons