Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra översvämningen på två veckor

När vattnet forsade in på Norra Åsgatan i måndags var det inte första gången. Enligt ägaren Bo Heimer är det dåliga avloppssystem som ställer till med bekymren.
– Jag hade sökt folk på tekniska i två veckor redan för att få hjälp, säger han.

Annons

För två veckor sedan kom fastighetsägaren Bo Heimer hem från en semesterresa. När han kom ner i källaren till ett av flerfamiljshusen fick han en otrevlig överraskning.

– Jag såg att det hade kommit upp vatten ur toalettstolen. Det låg en fem centimeters skithög jämnt fördelad över hela golvet, berättar han.

Avloppsbrunnen ligger fel

När han tittade närmare på ritningarna över avloppssystemet visade det sig att avloppsbrunnen utanför hans hus är ansluten till en brunn som ligger högre upp på höjden. Detta resulterar i att vattnet stiger i golvbrunnar och toalettstolar så fort det stiger i rören.

– Jag är ingen ingenjör men inte ens George Bush kan få vatten att rinna uppåt. Om ledningarna är dragna som på ritningen är det Hawaii tycker jag.

Bo Lindblad, kommunens tekniske chef, berättar att man har undersökt ritningarna under tisdagen:

– Han har delvis rätt. Hans avloppspunkt ute i gatan är kommunens ansvar och den ligger fel. Det är något som måste åtgärdas.

Heimer berättar att han har sökt ansvariga på kommunens tekniska enhet upprepade gånger sedan den första översvämningen, för att få hjälp med problemet.

– Men nu verkar de ha insett allvaret i situationen, det är ju skönt.

Mer läsning

Annons