Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetarbladet presenterar: Julius och Obotrollet

/
  • TROLL. Han såg ut som ett troll, tyckte Inga-Lena Värm och skickade in det vinnande förslaget i namntävlingen. Nu heter yrvädret i Åkrarna Obotrollet.
  • SNÄLL. Alexandra Reisenhofer kom på andra plats i tävlingen och Obotrollets lekkamrat, som håller sig i närheten av mamma Shakira, heter numera Julius.
  • BUS. Det är full fart på Julius, en månad, och Obotrollet, sex veckor.
  • SÖT.
  • VINNARE. Inga-Lena Värm och Alexandra Reisenhofer vann Arbetarbladets tävling och fick döpa varsitt litet föl hos Christina och Mikael Norling i Åkrarna.
  • SÖT.

Namnförslagen rasade in till miniatyrfölet i Åkrarna. Och allra bäst var förslaget från Inga-Lena Värm: Obotrollet. Ett passande namn för en busunge med lurvig päls och spring i benen. – Jag tyckte direkt att han såg ut som ett troll, säger Inga-Lena med ett leende.

Annons

Det charmiga miniatyrfölet har väckt stor uppmärksamhet efter sin medverkan i Arbetarbladet. Och det var många som hade förslag på vad han skulle heta. Nu är det avgjort, och nydöpte Obotrollet verkar nöjd med sitt namn där han springer omkring och busar med alla gäster i hagen.

Inga-Lena Värm från Ockelbo skickade in det vinnande namnet och konstaterar att det inte var särskilt svårt att hitta på det.

– När jag såg honom i tidningen tänkte jag direkt "vilket troll"! Ockelbotrollet var ett för långt namn, så det fick bli Obotrollet, berättar hon.

Prisutdelningen sker förstås i hästhagen och hon är glad över att ha fått träffa Obotrollet i egen hög person:

– Vilka små hästar! Jag trodde inte att det fanns sådana små, säger hon medan hon beundrar fölet.

Inga-Lenas pappa hade nordsvenskar så hon är mest van vid större fyrfotingar. På senare år har det inte blivit så mycket hästpyssel.

– Men mitt barnbarn är helt tokig i hästar! Hade hon varit med hade jag nog aldrig kommit härifrån, ler hon.

Trollet är förstås mitt i smeten och busar med alla sina besökare – hans nästan jämnåriga hästkompis håller sig lite mer på avstånd. Han har också fått ett namn – Julius – av tävlingens andrapristagare Alexandra Reisenhofer, 10 år, från Sandviken.

– Han är lite vild och man får inte komma fram till honom själv. Men efter ett tag kommer han fram, och han är jättesnäll, säger Alexandra som får ägna lite mera tid åt att få kela med "sitt" föl.

Alexandra går på ridskola och drömmer om en egen häst. Då får den däremot gärna vara lite större än Julius, så hon kan rida.

– Men de här är små och gulliga de också, säger hon.

Nästan 150 namnförslag skickades in i Arbetarbladets namntävling – och svaren kom från hela landet. Ägaren Christina Norling berättar att hästarna har fått mycket uppmärksamhet de senaste veckorna.

– Jag fick höra på Konsum att alla tidningar sålt slut den dagen. TV hörde av sig och Året Runt har också varit här och gjort reportage. Och vart jag än går frågar folk vad det ska bli för namn, berättar hon.

Men nu är väntan till slut över för alla som undrat. Nu är det Obotrollet och Julius som busar i hagen i Åkrarna.

Mer läsning

Annons