Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Atlings köper Bollnäsföretag

Atlings maskinfabrik expanderar.
Personalstyrkan utökas med 25 personer när företaget nu tar över Bollnäs verkstad production AB i Alfta.
– Vi är hungriga och intresserade av att fortsätta växa, säger styrelseordföranden Leif Andersson om köpet.

Annons

I går blev det klart att Atlings förvärvade samtliga aktier i verkstadsföretaget Bollnäs verkstad production AB i Alfta. Företaget är specialiserat på tillverkning, svetsning och bearbetning av kompletta plåtkonstruktioner.

– Vi vill bredda oss gentemot våra kunder och när ägaren ville trappa ner såg vi ett välskött företag som skulle passa bra in i vår produktportfölj, säger Leif Andersson om köpet.

– Verksamheten blir kvar i nuvarande lokaler i Alfta, likaså de anställda, säger Andersson och menar att man ska ta vara på kompetensen som finns i företaget.

Förvärvet av Bollnäs verkstad production, med 25 anställda, innebär att personalstyrkan på totalt 80 personer närmar sig samma nivå som innan lågkonjunkturen slog till 2008.

– Vi är inte riktigt där, men på god väg, säger Leif Andersson.

Omsättningen ökar nu med 40 miljoner, från 80 till 120 miljoner kronor om året och Leif Andersson ser gärna ytterligare ökningar.

– Vi vill fortsätta växa, men just nu ska vi satsa på att lära oss allt nytt från Bollnäs verkstad production, så det gör inget om nästa köp dröjer en vecka eller så, säger Leif Andersson med ett stort skratt.

Mer läsning

Annons