Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avloppsvatten rann ner i simbassäng

/
  • Ett avloppsrör från Konsum, som löper i taket över simbassängen, sprang läck. Personerna på bilden har ingen anknytning till texten.

Ockelbo Sim & friskvårdscenter har tvingats stänga simbassängen. Ett rör i taket ovanför bassängen har spruckit och avloppsvatten har runnit ner i bassängen.

– Det var bara att stänga, säger vaktmästaren Krister Frank.

Annons

Det var i fredags vid lunchtid som det upptäcktes att ett av avloppsrören, från Konsumbutiken i våningen ovanför, som löper längs taket över simbassängen hade spruckit. Avloppsvatten rann ner i simbassängens vatten.

– Vattnet blev ju inte så tjänligt. Och ledningen såg inte bra ut så de tog beslut om att stänga på en gång, säger Krister Frank, en av kommunens vaktmästare.

Nu ska ett stambyte genomföras. Simbassängen är torrlagd och i stället står en byggnadsställning i bassängen. Stambytet beräknas pågå under hela veckan. Bastun och träningslokalerna är öppna som vanligt under tiden men någon simning blir det inte tal om. Simbassängen har varit stängd hela sommaren och nu hann den bara användas ett fåtal veckor innan man tvingas stänga igen.

– Det är ju lite tråkigt när man just har fyllt på hela poolen. Det tar nästan två dagar bara att fylla den och sen ska värmen upp, säger Frank.

Mer läsning

Annons