Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babben Larssons konsert ställs in

/

På tisdag skulle Babben Larsson har sjungit jazz och bjudit på stand-up på herrgårdsplanen på Wij Trädgårdar. Men arrangemanget är inställt på grund av för få sålda biljetter.

Annons

– Synd, Ockelbo behöver lite mer av just den här typen av dragplåster,säger Malin Eriksson, VD på Wij Trädgårdar. Men det är inte bara i Ockelbo konserter ställs in - det verkar vara en trend i hela Sverige, enligt konsertarrangören.

– Det här har inget med Babben att göra. Hon drar rejält med folk annars och vi trodde att det skulle gå bra i Ockelbo, säger arrangören Cajsa Hedberg på CaVa Prodution AB. Men det här verkar vara en trend - det är många konsertarrangörer som har problem. Det kan vara en överetablering av konserter, eller följder av lågkonjunkturen. I helgen gjorde jag till exempel Diggiloo i Järvsö och det gick sämre än förra året.

Nu uppmanar Cajsa Hedberg folk att köpa sina biljetter i förväg via nätet eller telefonen.

– Det finns ju inga producenter som kan riskera ekonomin genom att hoppas på att de säljer biljetter samma dag, säger hon.

Även utomlands tvingas stora artister ställa in konserter. Superstjärnan Rihanna har ställt in fem konserter och andra artister har ställt in hela turnéer.

Mer läsning

Annons