Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilförare dömd för olycka i Ockelbo

Den 18-årige bilföraren var skyldig till trafikolyckan i Ockelbo i november i fjol när en 15-årig cyklist fick allvarliga hjärnskador. Han satt bakom ratten och skrev ett SMS. 18-åringen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Annons

15-åringen kom cyklande på Stationsgatan tillsammans med några kamrater. Vid kollisionen med bilen kastades han upp mot vindrutan och sedan ner i gatan. Han fick en svår skallskada och har fått genomgå flera hjärnoperationer och bedöms få bestående men efter olyckan.

Händelsen väckte stor förstämning bland hans jämnåriga och Perslundaskolan har genomfört krissamtal med klasskamraterna.

18-åringen berättade först att 15-åringen plötsligt kom ut i vägbanan och att han inte hann se honom.

Men det finns vittnen som berättar att 18-åringen i själva verket satt bakom ratten och skrev ett SMS på en mobiltelefon. Han styrde med knäna och tittade då och då upp mot trafiken. Vid kollisionen hade han kommit över på den mötande körbanan.

Domen mot 18-åringen innefattar också ett fall av ringa misshandel för att han skjutit på en annan person med en soft air-gun.

Mer läsning

Annons