Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristande elevstöd oroar Perslundaföräldrar

Oroliga föräldrar undrar om deras sjätteklassare kommer att få tillgång till särskilt stöd när de kommer till sjuan och Perslundaskolan.

Utan godkända betyg riskerar eleverna förlängda studier och kommunen en merkostnad befarar föräldrarna.

Annons

Föräldrarna skriver i ett brev till Perslundaskolans rektor Signhild Olsson att många barn är i behov av särskilt stöd. Skolinspektionen har under hösten kritiserat just Perslundaskolan för att man inte ser till att elever får tillgång till särskilt stöd i den utsträckning de behöver och har rätt till.

Enligt skolchefen Lotta Wennlund har 14 procent av de blivande sjuorna en dokumenterad läs- och skrivsvårighet samt bokstavsdiagnoser. Det finns dessutom elever med rätt till särskola, ett antal nysvenskar samt elever med funktionsnedsättningar som kräver anpassade lokaler och teknisk utrustning.

”Vi vill med denna skrivelse uppmärksamma det stora behov som finns och de högre krav som kommer att ställas på varje enskild elev för att bli behörig till ett program på gymnasiet. Vi vill som föräldrar få veta hur rektor Signhild Olsson kommer att organisera verksamheten för att ta emot dessa elever” skriver de.

Bakom skrivelsen står föräldrarepresentanter från samtliga skolor som har sjätteklassare som ska börja på Perslunda hösten 2012.

Mer läsning

Annons