Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg och miljö höjer avgifter?

Nu kan det bli dyrare att ansöka om bygglov eller andra tillstånd från bygg- och miljöförvaltningen. Sparkravet från politikerna har lett till att man vill se över avgifterna.
– Vi kan nog inte fortsätta ligga lägre än grannkommunerna, säger Lars Sjödin, tillförordnad bygg- och miljöchef.

Annons

Före sommaren lade kommunfullmäktige ett sparkrav som innebar att alla nämnder måste spara två procent av sin budget för det kommande året. Inom bygg- och miljöförvaltningen funderar man nu på hur pengarna ska kunna sparas. Och det kan bli aktuellt att se över avgifterna.

– Vi har haft som strategi att ha låga avgifter för att vara en attraktiv kommun och om vi höjer avgifterna blir det nog en diskussion om det, tror Lars Sjödin som samtidigt konstaterar att det är svårt att hitta andra områden man kan spara in på.

– Vi kan inte minska på personalen, vi är ålagda att göra en mängd uppgifter enligt lag och vi är så små redan. Då blir det avgiftssidan vi tittar på.

Om en vecka ska bygg- och miljönämnden ta ställning till förslaget och om det godkänns ska avgifterna ses över under de kommande två månaderna. Man ska då jämföra med grannkommunerna och andra kommuner för att se vad en rimlig höjning av avgifterna kan vara.

Mer läsning

Annons