Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggnadsantikvarier svarar på frågor

Har du gjort några spännande fynd i jorden eller funderar du på att renovera ditt hus?
I sommar kommer länsmuseets byggnadsantikvarier, och en arkeolog, att komma till Wij valsverk för att svara på allmänhetens frågor.

Annons

Vid fyra tillfällen i sommar kommer länsmuseets personal att finnas på plats i Wij valsverk för att möta Ockelboborna och andra besökare. Tanken är att alla ska få chansen att ställa sina frågor till dem.

– Några kanske har funderingar kring sitt äldre hus, hur det ska renoveras eller vilka hantverkare man ska vända sig till. Andra kanske har hittat något som man tror är en fornlämning på sin mark, säger Anna Lindgren, byggnadsantikvarie.

Man kommer också att ha med sig information om Järnriket och visa vilka historiska platser som finns att besöka i omgivningen.

7 juli, 4 augusti och 11 augusti kommer det att sitta en byggnadsantikvarie i Wij. 8 juli kommer arkeologen Bo Ulfhielm.

– När länsmuseet har en utställning i Wij tyckte vi att vi skulle komma ut också. Vi vill helt enkelt passa på att komma ut i länet lite. Nu blir det enklare för Ockelboborna att besöka oss, säger Lindgren.

Mer läsning

Annons