Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola öppnar Handelsträdgården igen

/
  • SATSAR. Carola Grip har tagit över Handelsträdgården, som varit stängd i två år.

Två år efter att Handelsträdgården slog igen är växthusen proppfulla av blommor igen. Carola Grip är ny ägare och hon har många nya idéer för verksamheten.
– Det var så många som saknade den så det kändes helt rätt, säger Carola Grip

Annons

Det är bara ett och ett halvt år sedan Carola Grip utökade sin blomsterhandel och flyttade till gamla magasinen vid järnvägsstationen. Men ungefär samtidigt stängde Handelsträdgården, efter 18 år.

– Jag hörde av många av mina kunder att de saknade Handelsträdgården och tyckte att det var tråkigt att de hade stängt, berättar Grip.

Så när hon fick chansen att köpa gården bestämde hon sig för att satsa. Familjen köpte gården, flyttade ut till huset och tog över verksamheten.

– Det är ju en stor förändring. Men det känns helt rätt.

Handelsträdgården har redan öppnat igen, prunkande blommor trängs i hela växthusen, och nu blir det en nervös första säsong för att se om kunderna hittar tillbaka och verksamheten bär sig.

Carola kommer själv att jobba heltid i växthuset och hennes dotter på halvtid. Om det går att ta ut någon lön första året vet de inte ännu.

– Det är pirrigt, det är det. Och det är inte så lätt att ta över efter någon som drivit den i 18 år. Men jag hoppas att jag valt rätt. Om det går bra har jag många idéer på vad man kan göra mer här, kanske kaffeservering.

Mer läsning

Annons