Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrumhotellet kan bli studentboende

/

Socialkontor eller studentboende. Kommunen har nya idéer för hur Centrumhotellet, som ingen vill köpa, ska komma till användning.

Annons

– Jag tror mycket på ett studentboende.Vi har gett upp om att sälja hotellet till någon som vill ta över hotell och restaurangverksamheten, säger kommunchefen Lars Sjödin.

Frågan om vad kommunen ska göra med det förfallande Centrumhotellet har stötts och blötts otaliga gånger. Man har haft planer på att åter öppna hotell, hyra ut, sälja eller låta en tv-produktion rusta upp. Men planerna har gått om intet och när inte en enda intresseanmälning för att köpa hotellet och restaurangen kom in under hösten, fick kommunkontoret i uppdrag att ta fram nya idéer.

Har kläckt nya förslag

– Vi har brainstormat och tagit fram några förslag. För vi tror inte att det är någon idé att lägga ut det för försäljning igen, säger Lars Sjödin.

I det nya förslaget finns fyra alternativ. Två av dessa – att hotellrummen hyrs ut eller att lokalerna sätts i malpåse – tror dock inte Lars Sjödin på. De andra två – att göra kontorslokaler och flytta dit socialkontoret eller att göra om rummen till studentboende – vill man ägna våren åt att utreda.

– Jag tror framför allt på ett studentboende. Det vore bra för de studenter som går på Wij trädgårdars trädgårdsmästarprogram. Vi behöver ett studentboende i kommunen, säger han.

Studentboende

Tanken är att rummen skulle hyras ut till studenter mellan augusti och maj och under turistsäsongen skulle de hyras ut som hotell.

Att flytta socialkontoret och skapa ett gemensamt kommunkontor i Centrumhuset har varit på tapeten tidigare.

– Då skulle vi frigöra socialkontorets lokaler i Uret, där det finns hiss och ha möjlighet att bygga nya lägenheter, säger Sjödin.

Än finns ingen kostnadskalkyl för de olika förslagen och Lars Sjödin vill att kommunkontoret får i uppdrag att presentera ett färdigt förslag i mars.

Mer läsning

Annons