Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrumhotellet säljs till hemlig köpare

/
  • ska säljas. Turerna kring Centrumhotellet igår vidare. I går beslutade kommunstyrelsen att kommunchefen ska sälja hotell- och restaurangdelen i Centrumhuset till en än så länge hemlig köpare. ”Köparen vill driva både hotell och restaurang och för att vi ska kunna ta emot turister behöver vi ett hotell”, säger Magnus Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Centrumhotellet och baren ska säljas.

Det beslutade kommunstyrelsen under måndagskvällen.

Men köparen är hemlig och meddelas först när affären är i hamn.

Annons

Turerna kring Centrumhotellet har varit många. Tankar har funnits på både bar, socialkontor eller att ta hjälp av ett tv-program för att rusta de slitna lokalerna. Rustbehovet har uppskattats kosta mellan 6 och 7 miljoner kronor.

Men det stora rustbehovet har inte avskräckt en spekulant som under hösten visat intresse för att på nytt driva hotell och restaurang.

– Köparen är seriös och vill driva hotell, bar och lunchrestaurang i lokalerna, säger kommunalrådet Magnus Jonsson (S), som trots det inte vill avslöja vem som ligger bakom intresset.

– Vi har givit kommunchefen i uppdrag att fortsätta diskussionerna och göra klart för en försäljning till kommunfullmäktige i mars, då kan vi gå ut med vem det är, säger Jonsson.

Då lokalerna är slitna och länge varit i behov av omfattande renovering samt att det inte finns ett fungerande kök tror inte Magnus Jonsson att försäljningen kommer att inbringa särskilt många kronor.

– Jag skulle gissa på mellan 200 000 och 250 000 kronor, säger han och förklarar att kommunen bara ska sälja hotell- och restaurangdelen i centrumhuset.

Mer läsning

Annons