Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykellopp med kunglig depå i Ockelbo

/
  • cykelsugna. Gästrikeloppet körs lördagen 18 september. Här poserar Henrik Nyquist från cykelföreningen Bockstyret tillsammans med Danne Rosén från Mattes Bröd, ett av de företag som är med och sponsrar motionsloppet.

Lördag 18 september är det dags för det tredje Gästrikeloppet. Nytt för i år är att motionsloppet har en depå i Ockelbo – som arrangörerna kallar för en ”kunglig depå”. Och här blir även åskådarna bjudna på fika.

Annons

Start och målgång för årets Gästrikelopp är Slottskogen i Gävle. Cyklisterna har tre distanser att välja mellan, de kan cykla två, fem eller elva mil. Det är om man deltar i det längsta loppet som man kan ta en liten paus i depån i Ockelbo.

– Vi ville ta vara på den kungliga glansen lite och förlänga den ända in i september, berättar Henrik Nyquist från cykelföreningen Bockstyret som arrangerar Gästrikeloppet. Men det är viktigt att poängtera att det är Ockelbo som ska ge Gästrikeloppet och depån en del av sin kungliga glans och inte tvärtom. Och den kungliga glansen återgäldar vi genom att bjuda alla åskådare på kaffe, saft och släta bullar.

Lottar ut en cykel

I år samarbetar arrangören med de lokala företagen som bland annat har som uppgift att kolla vilka av cyklisterna som kommer först till depån i Ockelbo. Bland de allra första lottas nämligen en cykel ut. Och vad kan det vara för märke på den cykeln, tro? Jo, en Monark – så klart!

Mer läsning

Annons