Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då inviger prins Daniel nya Perslundaskolan

/
  • Prins Daniel då han besökte ett sommarläger i Ockelbo 2013.

Nu är datumet satt för invigningen av nya Perslundaskolan. Och Ockelbo kommuns drömgäst har tackat ja till inbjudan 16 februari kan allmänheten komma och beskåda nybygget tillsammans med prins Daniel.

Annons

Som Arbetarbladet tidigare berättat kommer prins Daniel att inviga nya Perslundaskolan. Nu är datumet klart. Ceremonin kommer ske tisdagen 16 februari. Kvällen inleds 16:30 med att prins Daniel får en guidad visning i de nybyggda lokalerna. Kanske känner han igen sig. Han var nämligen elev på skolan då den bara var högstadieskola och han kallades Daniel Westling. Nu har även mellanstadiet fått plats i lokalerna som renoverats för runt 100 miljoner kronor.

– Det är naturligtvis jättekul att prins Daniel kommer tillbaka till sin gamla skola, sade kommunalråd Magnus Jonson (S), när prinsen officiellt tackade ja till inbjudan i höstas.

Kronprinsessan Victoria följer inte med till Ockelbo den här gången. I mars väntas hon föda sitt och Prins Daniels andra barn.

Framåt klockan 17:00 blir det Öppet Hus för allmänheten. Elever och personal visar upp de olika klassrummen. Underhållningen står Kulturskolans elever för. På västra skolgården blir det korvgrillning, och det kommer finnas enklare förtäring i matsalen.

Lite senare sker själva invigningen, med tal, eldshow och fyrverkerier.

Mer läsning

Annons