Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt underhåll i Ockelbos simhall kan ge 400 000 kronor i böter

Trasiga fogar där det kan samlas bakterier, duschar som inte går att göra rent och svartmögel i omklädningsrummen är några av de fel som upptäckts vid en inspektion i Ockelbos simhall.
Samma problem konstaterades redan 2011.
Nu hotar bygg- och miljönämnden med böter på 400 000 kronor.

Annons

Bristerna räknas upp i fyra punkter. Var och en kan ge ett vite på 100 000 kronor om bristerna inte åtgärdas senast sista augusti 2017. Det framgår av ett förslag som bygg- och miljönämnden ska säga ja eller nej till måndag 21 mars.

I simhallen måste golv och väggar åtgärdas så att de är hela och lätta att rengöra. Detsamma gäller i omklädningsrum, duschar och toaletter. Golvet i simhallen behöver åtgärdas så att man minimerar halkrisken och är anpassat efter verksamheten.

Dessutom föreslås politikerna i bygg- och miljönämnden kräva att ventilationen ska åtgärdas i simhallen, omklädningsrum, dusch och toa så att den är anpassad till verksamheten. En skriftlig beskrivning av hur ventilationen fungerar kan också krävas.

Läs också: Simhallen görs mer tillgänglig

Förslaget på krav kommer efter en inspektion i simhallen i februari i år. Då upptäcktes stora brister i underhållet. Golven i simhallen är slitna och enligt personalen halkiga. Många fogar är borta och där kan smuts och bakterier samlas. På flera ställen är skarven mellan golv och vägg trasiga och det ser ut att finnas rost.

"Golvet går inte att hålla rent" konstaterar man i ärendebeskrivningen.

Läs också: Flera badhus hakar på Fjärrans duschkampanj – ska minska äcklet i vattnet

I omklädningsrum, duschar och toaletter är väggar och golv slitna. Personalen måste använda starka rengöringsmedel för att försöka hålla rent men duscharna är så slitna att de inte går att hålla rena.

En del skärmar vid duscharna är trasiga och rostar. Svartmögel finns i både dam- och herromklädningsrummen.

Läs mer: Mögel på friskvårdscentret

Ungefär samma brister hittade man redan i oktober 2011. En fukt och mögelutredning gjordes och åtgärdsplan lämnades in av Ockelbogårdar sommaren 2012, med ett antal åtgärder som skulle utföras under 2016.

Mer läsning

Annons