Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel och Victoria besöker Landsbygdscenter

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria kommer att besöka Åbyggeby Landsbygdscenter på fredagen under sitt besök i Ockelbo. En av Ockelbo kommuns bröllopsgåvor till kronprinsessparet var Ockelbolägret och lägret kommer att ha sin bas på centret.

Annons

– Ockelbolägret är tänkt att vara ett läger för barn mellan tio och tolv år som bor i storstädernas ytterområden och som inte har tillgång till det vi har här med natur, djur och skog, säger Monica Järnkvist, projektledare på Ockelbo kommun.

Lägerbas i Åbyggeby

Lägret ska ha sin bas på Åbyggeby landsbygdscenter där det finns campingstugor där barnen kan övernatta och det finns träningsanläggningar och möjlighet till flera andra aktiviteter. Ockelbolägret ska vara ett årligt återkommande läger och förhoppningen är att det ska kunna dra i gång år 2012.

Parets intressen

– Vi ville ge den här gåvan till prins Daniel och kronprinsessan Victoria eftersom det är i linje med parets intresse för natur och idrott och deras engagemang för barn. Lägret kommer vi att utforma tillsammans med kronprinsessparet, säger Monica Järnkvist.

Mer läsning

Annons