Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dataspel drog in 26 000 till välgörenhet

/

Hallå där, Mikael Malmgren, 24, från Ockelbo som i helgen har samlat in 26 000 kronor till barncancerfonden genom att spela dataspel.

Annons

Vad har ni gjort för någonting?

– Jag och några andra streamers/spelare, vi sitter och spelar spel och underhåller folk samtidigt, det är live på nätet. Nu har vi gått med i ett team, med hjälp av varandra kommer vi göra lite välgörenhet och samla in pengar till bra saker.

Hur går det till?

– Man sitter och spelar och underhåller. Det är olika beroende på vem det är som spelar. Nu när man har välgörenhetsgrejer så hittar folk på mer saker än att bara spela. En av killarna gjorde en lista, ju mer folk donerade så gjorde han olika saker. Till exempel käka en habanero.

Sitter folk och tittar och skänker pengar?

– Ja det är precis så det är. Om man tycker om just den streamen så har man möjligtet att skänka pengar, inget de behöver men de väljer att göra det.

Hur många är ni i teamet som samlat in pengar?

– Vi är 13 personer. Alla har sin individuella stream, men det på hemsidan finns ett team så man kan kolla vilka som är medlemmar. Bland annat en tjej från Gävle.

Varför valde ni just barncancerfonden?

– Jag var inte med och beslutade om just det. Det spelade inte mig någon roll, men jag förlorade själv min lillebror för flera år sen, inte i cancer, men han blev sjuk och man vill hjälpa till.

Hur mycket pengar har ni dragit in?

– Första målet var 10 000, men det ligger på 25 670 kronor nu på söndagseftermiddagen. Vi kör idag också. Målet är att nå 30 000 under helgen. Pengarna går in direkt via Barncancerfondens hemsida.

Sent på söndagskvällen hade insamlingen, som man kan komma till här, genererat 28 470 kronor.

Mer läsning

Annons